Aszfaltjavító technológiánk

Gyorsabb
javítási idő

Jelentős költségmegtakarítás, akár 40 %

Csökkentett
forgalmi akadály

Tartósabb, zökkenőmentes javítás

Csökkentett szén-dioxid kibocsátás

Újrahasznosítja a területen lévő összes anyagot

Egy önálló járművel el lehet végezni a munkát

Rendkívül rugalmas rendszer

Hőkötéses kátyú és aszfalt javítás

Az Enviroad-eu Kft a legmodernebb infraredes aszfalt útjavító rendszert ajánlja a kisfelületű hibák (nemcsak kátyúk) kijavításához, amely újrahasznosítja az ott lévő anyagokat és amellyel egy egységes, zökkenőmentes, tartós és biztonságos felületet hozhatunk létre.

Mert az infravörös út- vagy kátyújavítás hézagmentes. Ez meghosszabbítja a javítás élettartamát és létrehoz egy biztonságosabb felületet az autósok, kerékpárosok, motorkerékpárosok és a gyalogosok részére.

Egy tipikus kátyú kijavításához egy autóra és kétfőnyi személyzetre van szükség és elkészül kb. 20 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy kevésbé zavaró a forgalom és a nyilvánosság számára.

Nem keletkezik hulladék
Nincs szükség vágógépre
Nincs zajos vésés, vagy marás
Nincs por
Nem szükséges több jármű a munkához

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer egyformán hatékony a kátyúk, felületi hibák, kisebb süllyedések, a nem megfelelő illesztések (slusszok) és a régebbi rossz javítások helyreállítása esetében. A rendszer ideális út- és autópálya javításánál, valamint járdák, kerékpárutak parkolók és egyéb aszfalt felületeken.

jobb utat kínálunk a fenntartható fejlődés érdekében!

Gyors,
a leggyorsabb

Egy kátyú (úthiba) javítása körülbelül 20 perc alatt megoldható.
 

Nincs felesleges
munka

Csökken az új anyag felhasználás, kevesebb munkaidő és anyagköltség, ezáltal csökken az üzemanyagköltség is az anyagszállítás miatt.
 

Csökkentett
költségek

Ez egy egyedülálló, teljesen felszerelt, zárt rendszerű jármű, amely két személyes csapattal maradéktalanul el tudja végezni a feladatot.
 

Biztonságosabb, tisztább és csendesebb

Nincsenek előmunkálatok, (vágás, vésés, kilapátolás) ezáltal nem keletkezik zaj, rezgés és nem keletkezik por.

Nincsenek „hulladék” költségek

Újra hasznosítja a meglévő anyagokat a helyszínen,(in-situ) így nem keletkezik hulladék, ezáltal csökkentjük a környezeti terhelést.

(Nincs begyűjtési, szállítási, lerakási, vagy ismételt feldolgozási költség.)

Egyszeri és tartós
javítás!

Az In-situ Infraredes Aszfaltjavító Technológia alkalmazását követően az út újra egységes felületet és anyagot alkot.

Dolgozzon, fejlesszen velünk!

A termelékenység területén a Nu-phalt Termikus útjavító rendszer a piacvezető.

Renault Master (max. 3,5 t)

Az autó

Az autó egy Renault Master, ami 3,5 tonnás maximális megengedett össztömegű gépjármű (ez nem esik semmilyen korlátozás alá, ezáltal bármilyen útszakaszra behajthat, külön engedélyek igénylése nélkül) mely tartalmazza szükséges technikát. 

Az autóval egy teljes munkanaphoz elegendő anyagot és az útjavításhoz szükséges eszközöket el lehet szállítani, ezáltal kétfőnyi személyzet könnyedén el tudja végezni az aszfaltjavítási munkálatokat.

Nu-Phalt infraredes melegítők

A melegítő

A NIT infravörös rendszernek négy beállítási módja van a melegítőrendszer aktiválásához, ezek a melegítési illetve pihentetési ciklusokban különböznek. A rendszer infravörös impulzusok sorozatát hozza létre, amely az első ütemben rövidhullámú impulzussal indul és a levegőt felmelegítve optimális körülményeket teremt a második ütemhez. A következő ciklusban a középhullámú infravörös impulzusok behatolnak a felső rétegekbe. Végül hosszúhullámú infravörös impulzusokkal a repedéseken keresztül felmelegíti a mélyebben fekvő rétegeket is.

A teljes felmelegítési folyamat 8 percet vesz igénybe.

Munkafolyamat

esfs

Melegítés

Helyezzük el a termikus útmelegítőt a meghibásodott terület fölött. A 8 perces pulzáló melegítő ciklus lehetővé teszi, hogy a teljesen ellenőrizhető és hatékony NIT melegítő által előállított hő bejusson a kopó rétegbe, meglazítva azt, kialakítva egy megmunkálható anyagot, elszenesedés vagy károsodás nélkül.

Kicsit

Fellazítás

A zökkenőmentes javítás érdekében el kell hagyni egy 50mm-es sávot a felmelegített rész szélétől. Ez fogja biztosítani a résmentes hőkötést a régi és az új anyag között. Minden anyag újrahasznosításra kerül (in-situ), így nem keletkezik hulladék.

IMG_20200909_100354

Megújítás

Kiváló minőségű dúsított emulziót adunk a javítási területhez. Ezt egyenletesen el kell keverni az újrahasznosított anyaggal, amíg elég vastagon és egyenletesen felveszi azt. Ezzel az anyaggal növeljük az újrahasznosított anyag bitumen tartalmát, ami így egy „új anyagnak” felel meg.

S6300720 (1)

Új anyag

A pótláshoz használt anyag 25 kg-os zsákokban kerül forgalomba, könnyű használni és könnyű adagolni a járműben használt anyagmelegítőbe (hotbox). Az új anyagot 100 °C melegítjük mielőtt a javítási felülethez adjuk. Annyi anyagot adunk hozzá, hogy a tömörítés után egy szintre kerüljön a régi felülettel.

Képkivágás

Hőmérséklet
ellenőrzés

Egy infra hőmérővel ellenőrizzük a javított terület hőmérsékletét. Az anyag hőmérsékletének 70- 100 °C között kell lennie. Ez a legjobb a megfelelő tömörödéshez.

S6301833 (1)

Tömörítés

A tömörítő berendezésnek egy meghatározott vonalat kell követni, hogy a javítási felület megfelelő legyen. Először a széleket kell tömöríteni, hogy összekapcsoljuk a környező felszínnel. Egy képzett üzemeltető megfelelően meg tudja becsülni, hogy mennyi tömörítés szükséges egy kiváló minőségű javításhoz.

Minden egy helyen, az autóban

Anyagok

Eszközök

Személyzet

Az autóval egy teljes munkanaphoz elegendő anyagot és az útjavításhoz szükséges eszközöket el lehet szállítani, ezáltal kétfőnyi személyzet könnyedén el tudja végezni az aszfaltjavítási munkálatokat.

Engedélyeink és megszerzett tanúsítványaink bizonyítják, hogy technológiánk megbízhatósága piacvezető és teljesen környezetbarát.

Biztonsági teszt

A GASTEC egy független tekintélyes energia- és termék tesztelő cég. Több, mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik berendezések tesztelésében és tanúsítvány kibocsátások terén, hogy a rendszeres igényeket kielégítse. A Gastec szándéka volt, hogy a Nu-phalt útjavító rendszerhez tartozó gázrendszer teljes körű biztonsági felmérését elvégezze, ezáltal alátámasztva, hogy a rendszer megfelel a legszigorúbb iparági teszteknek és a vonatkozó biztonsági előírásoknak.

 

Építési előírások

A BBA tanúsítványait elismerik a szabványosítók és más ipari döntéshozók, mely az általa jelzett termékeket alaposan leteszteltnek és az Építési Előírásoknak megfelelő minősítéssel látja el. A BBA tanúsítványt csak olyan termék kaphatja meg, mely sikeres és alapos tesztelésen ment át, mely magába foglal laboratóriumi teszteket, helyszíni felméréseket és termék megfelelőségi vizsgálatot.

 

Minősítés és jóváhagyás

A HAPAS-t 1995-ben hozta létre az Autópálya Ügynökség, a CSS ( Megyei Ellenőrző Társaság) és a BBA azzal a céllal, hogy egységesítsék a nemzeti jóváhagyási folyamatot az autópályákhoz és az azokhoz tartozó területekkel kapcsolatos innovatív termékek, anyagok és rendszerek használatának esetén. Ez kiküszöbölte, hogy minden hatóságnak egyenként el kelljen végeznie a vizsgálatokat és a teszteléseket. A jóváhagyási eljárása tartalmazza a laboratóriumi és helyszíni tesztet, az alapanyag gyártási helyének felmérését és ellenőrzését. A meglévő teszteket vagy teljesítmény információkat is újra ellenőrzik.

 

Hivatalos engedélyeink a képekre kattintva megtekinthetők.

Partnereink véleménye

Önöktől 1 db. Nu-Phalt technológiát üzemelő autót vettünk 2012-ben. Az említett eszköz szinte az év minden napján használatban van Vác közigazgatás útjain és éves szinten cca: 2800-3000 m² kátyút sikerül megszüntetnünk. Az eszköz karbantartása illetve szervizelése gördülékeny és ügyfélbarát. Mivel a munkánk önkormányzati megrendelésre történik így városszerte komoly figyelem kíséri, amit mind a hivatal illetve azon utcák lakói megelégedéssel köszönnek, ahol megjelenünk. Megtisztelő, hogy az én illetve a cégünk véleményét kikérik.
Szabó Kornél
Útkarbantartási részlegvezető, Váci Városfejlesztő Kft.

Cikkeink a témában

Bejegyzések

Több mint 10 éves tartóssági referencia

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Út és Vasútépítési Tanszéke 2010. június 13-án az Erzsébet híd aszfalt szerkezetének feltárásával bízták meg vállalkozásunkat, az Enviroad-eu

Tovább