Gyakran ismételt kérdések

Költséghatékony aszfaltozás

A Nu-phalt rendszer sokkal költséghatékonyabb. Ugyanis a hagyományos módszereknél vágják, vésik, majd eltávolítják az egész területet. Valamint akkor is, ha figyelembe vesszük az útjavítások tervezéséhez szükséges erőforrások megszervezését. Kevesebb emberre és  járműre van szükség és nem kell, hogy az aszfaltot a keverőből a helyszínre szállítsák. A rendszer mindent tartalmaz, ami szükséges egy „in-situ” aszfaltjavításhoz. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer létrehoz egy hosszabb távú, tartós javítást, csökkentve az újabb javítások szükségességét.

A Nu-phalt rendszer sokkal költséghatékonyabb. Ugyanis a hagyományos módszereknél vágják, vésik, majd eltávolítják az egész területet. Valamint akkor is, ha figyelembe vesszük az útjavítások tervezéséhez szükséges erőforrások megszervezését. Kevesebb emberre és  járműre van szükség és nem kell, hogy az aszfaltot a keverőből a helyszínre szállítsák. A rendszer mindent tartalmaz, ami szükséges egy „in-situ” aszfaltjavításhoz. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer létrehoz egy hosszabb távú, tartós javítást, csökkentve az újabb javítások szükségességét.

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszerrel jelentős megtakarításokat lehet elérni az anyagok, a munkaerő és az eszközök területén, így jóval költséghatékonyabb, mint a hagyományos javítások, valamint nem termelődik hulladék, amit szállítani vagy hulladéklerakóba kell vinni. A megtakarítás a hagyományos javításokkal szemben elérheti akár a 40%-ot, valamint a javítási idő átlagosan rövidebb ideig tart és kevésbé zavarja a forgalmat.

A téli hónapokban is alkalmazható, így egyszeri, tartós javítást lehet – az év minden szakában – végezni a rendszer alkalmazásával.

 Ha a javított felület hőmérséklete közel azonos lesz a környező felszín hőmérsékletével. Ez függ az eredeti anyagtól és az időjárástól, de még a rossz körülmények között sem hosszabb, mint 20-30 perc.

Az alapvető különbség, melyet a Nu-phalt rendszer bevezetett az, hogy a meglévő, infravörös technológiát alapul véve más módon állítja elő az infravörös hőt, így rendelkezésre áll az egységes és irányítható hőmennyiség. Ennek köszönhetően a Nu-phalt rendszer használatával hosszú távú, varratmentes javítások jönnek létre, továbbá a meglévő útfelület sem károsodik.

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer az egyetlen rendszer, a maga nemében, amely teljes BBA HAPAS és Magyar akkreditációt kapott a teljes folyamatra. A rendszert hat évig fejlesztették, annak érdekében, hogy megfeleljen illetve meghaladja a legmagasabb szintű elvárásokat a termelékenység, egészségügy, biztonság, a környezetvédelem és a költséghatékonyság területén.

Infravörös egy fénysugár, amely túl van a névleges vörös spektrumon és az így nem látható szabad szemmel. Az infravörös sugárzás meleget termel. Ez a hőforrás, amelyet a Nu-phalt Termikus útjavító rendszer használ, teljesen biztonságos.

Nu-phalt infravörös rendszer használható szinte minden típusú “aszfalt” javításnál. A rendszer teljesen jóváhagyott a melegen hengerelt aszfaltok javításánál és az összes felületkezelt úton. Nu-phalt rendszerrel ideálisan javíthatók a gyalogutak és a parkolók és így újra lehet hasznosítani az öntött aszfaltot is.

Nemcsak a kátyúk javításánál. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer egyformán hatékony a kátyúk, felületi hibák, kisebb süllyedések, a nem megfelelő illesztések (slusszok) és a régebbi rossz javítások helyreállítása esetében. A rendszer ideális út-és autópálya javításánál, valamint járdák, kerékpárutak parkolók és egyéb aszfalt felületeken.

 

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer nem működik nagyobb eső esetén, ahol a víz befolyik a munkaterületre. A rendszer használható gyenge esőben vagy nagyobb esőzések után, mindaddig, amíg a területet tisztára lehet söpörni a berendezés üzembe helyezése előtt. Nem javasoljuk működtetni a berendezést, ha a hőmérséklet -3 Celsius fok alá csökken. Bár ez nem akadályozza meg a rendszer működését, csak néhány kopóréteg anyag nem jól köt nulla fok alatti a hőmérsékleten. A rendszer csak akkor használható, ha a kezelő személyzet, oktatásban részesült az egészségügyi, biztonsági és technológiai eljárásokat tekintve.

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer biztosítja a teljes hőkötést, amely egy egységes szerkezetet hoz létre az eredeti és a javított aszfalt felület között. Az eredményül kapott javítás egyenletes és hosszabb élettartamú, valamint sok esetben állandó.

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer üzemeltetéséhez csupán két ember és csak egy autó szükséges a javítások elvégzéséhez.

A helyszínre érkezéstől a továbbindulásig mintegy 20 perc alatt el lehet végezni egy tipikus javítást. Ezen időnek kevesebb mint a fele a Nu-phalt infravörös melegítési ciklus, amely az előre beállított nyolc percet veszi igénybe minden alkalmazáshoz. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer termelékenysége piacvezető.

 

A Nu-phalt javításoknak szerves részét képezi a meglévő aszfalt szerkezet. A Nu-phalt infravörös fűtőberendezést teljes egészében a fedélzeti mikroprocesszorok ellenőrzik, melyek lehetővé teszik az üzemeltetőknek, hogy kiválassza a megfelelő beállításokat és így megfeleljen minden követelménynek. Ha például van egy kátyú, amely 150 mm mély, ez természetesen lehetővé teszi az aszfalt kopórétegének és a kötőrétegének is a helyreállítását. Ha a munkavégzés a vékonyabb kopórétegen, vagy a felületkezelt utakon történik, akkor az üzemeltető egyszerűen beállítja a rendszert, hogy megfeleljen ezeknek az alkalmazásoknak.

Példák a Technológiánkkal végezhető munkákról

Biztonság és engedélyek

Igen!

A rendszer a kezelőkre és a környezetre is teljesen biztonságos. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszert nagyon gondosan tervezték és építették a legmodernebb technológiával, valamint teljesen bevizsgált, jóváhagyott és hitelesített a GASTEC által, amely egy független és vezető hatóság a gázüzemű rendszerek tesztelése területén.

Igen. A rendszer az egyetlen a maga nemében, hogy teljes mértékben BBA HAPAS és ez alapján Magyar jóváhagyást kapott a folyamatra. A rendszer jóváhagyott a SAFEContractor által és a Gastec is hitelesítette. Megfelel; az EN ISO/IEC 17050-1 törvénynek.

 

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer egynegyed rész szén-monoxidot bocsát ki átlagosan, mint egy otthoni kazán. Ez egy nagyon biztonságos szám, amely lehetővé teszi, hogy a munkát olyan területeken is lehet végezni, mint a hidak alatt és alagutakban.

 

Minden berendezést, ami szükséges az aszfalt javításához, egy jármű tartalmaz. Az infravörös melegítő, mérete 1 × 1 méteres 0,5 x 2 méteres vagy 2 × 1 méteres. A járműből való kivétele, és visszarakása – a munka után – egy teleszkópos elektromos csörlő segítségével történik, egy egyszerű gombnyomással, így feleslegessé téve a kézi mozgatást. Szemben a hagyományos útjavítási módszereknél, ahol szükség van vágógépre és vésőgépre, azok rakodására és használatára, ami a kéz vagy karsérüléseknek jelentős kockázatát eredményezheti.

Hivatalos engedélyeink a képekre kattintva megtekinthetők.

Bejegyzések

Cikkeink a témában

Több mint 10 éves tartóssági referencia

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Út és Vasútépítési Tanszéke 2010. június 13-án az Erzsébet híd aszfalt szerkezetének feltárásával bízták meg vállalkozásunkat, az Enviroad-eu

Tovább

Akik, eddig minket választottak

Akik a technikát használják

Besenyszög

XVI. ker.

XVII. ker.

HA-VI-Ép Kft.

MK_logo

Magyar Közút

Túrkeve

Akikkel együtt dolgoztunk

Colas Hungária

Csömör

Hídépítő

Hyginett Kft.

Magyar Közút

MCC terminál

MCC terminál

OMV

Prologis

Rákosmente Kft.

Stravia

Swietelsky

Szentkirályi

VII. ker.