Aszfalt repedés javítás

A Nu-Phalt Infraredes Aszfalt Újrahasznosító Rendszerünkkel vállaljuk az útkezelői és útüzemeltetői feladatokat ellátó szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások számára a kisfelületű aszfalthibák gyors, tartós és költséghatékony javítását.

Repedések javítása

Vállaljuk aszfalt repedések javítását termikus eljárással.

Slusszok javítás

Vállaljuk slusszok, hosszúkás bomlások, széles repedések javítását a 2 x 0,5 méteres termikus (infra) melegítővel.

A felület előkészítése

Nagynyomású forró levegő segítségével (1200 C fokon) kiszárítjuk és kitisztítjuk a felületen kialakult repedést vagy dilatációs hézagot. Ezáltal meleg aszfalt felületet tudunk javítani.

A felület lezárása

Egy speciális akkumulátoros gép segítségével, levegőnyomással, egy nagy rugalmasságú műanyagalapú BORNIT bitumenemulziót juttatunk a repedésbe.

A felület egységesítése.

Felület szórása 1/4 kőzúzalékkal, ami a javítást ellenállóbbá teszi.

aszfalt repedés javítás Budapest

Repedésjavítási feladatokat ezekkel a kicsi - de annál hatékonyabb - és mozgékony gépekkel nemcsak a zsúfolt és forgalmas budapesti utcákban, hanem főútvonalon, autópályán, járdán, kerékpár úton, parkolóban, gáton, ipari parkokban és még sok más területen is hatékonyan tudunk dolgozni.

aszfalt repedés
javítás

A rosszul vagy nem megfelelő időben, későn elvégzett fenntartási munka a már kialakult kár továbbterjedését okozhatja. Jellegzetes hiba a késői repedéskiöntés. A kialakult repedéseken keresztül a csapadékvíz beszivárog az aszfalt szerkezetébe. Főleg a téli időjárás alkalmával a behatoló víz megfagy és szétfeszíti az aszfaltot, így nagyobb repedések keletkeznek és a forgalom hatására aszfaltbomlások jönnek létre. Előzzük meg repedésjavítással a komolyabb pályaszerkezeti hibák kialakulását

aszfalt repedés
javítás ár

A repedésjavítás árakat mindig folyóméterben határozzuk meg, ami függ a munka nagyságától. Az árainkat befolyásolja még, hogy milyen területen (mennyire megközelíthető) és a telephelyünktől milyen távol kell a munkát elvégezni. A felszerelésünk mobilitásának köszönhetően nehezen megközelíthető helyeken is tudunk feladatot vállalni.

Cikkeink a témában

Bejegyzések

Több mint 10 éves tartóssági referencia

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Út és Vasútépítési Tanszéke 2010. június 13-án az Erzsébet híd aszfalt szerkezetének feltárásával bízták meg vállalkozásunkat, az Enviroad-eu

Tovább

Partnereink véleménye

Társaságunk 2013 évben ismerkedett meg ezzel a forradalmian új kátyúzási technológiával egy bemutató alkalmával. Itt személyesen is megismerkedtünk az EnviRoad-eu Kft. vezetőjével, Ruga György Úrral. A bemutatót követő időszakban folyamatos egyeztetést tartottunk a forgalmazóval arról, hogy milyen úton - módon juthatna hozzá Társaságunk is ehhez a technológiához, hatalmas lehetőségeket látva a térségünkben ezen kátyúzási technológia alkalmazására. A helyi igények felmérése, illetve a Nu – Phalt kátyúzási technológia megismertetése és népszerűsítése érdekében itt Nyíregyházán is szerveztünk egy bemutatót, melyre a helyi és a környező települések önkormányzatainak képviselőit is meghívtuk. Társaságunk 2017 év végén, egy eszközbeszerzési pályázat keretén belül vásárolta meg a technológiát. A kezelő személyzet szakszerű oktatása után 2018 év elejétől, folyamatosan dolgozunk a technológiával. Elmondhatjuk, hogy a technológia sajátosságából adódóan, kivétel nélkül minden évszakban tudunk a Nu – Phalt technolóiával dolgozni. Megrendelőink között megtalálhatóak önkormányzatok, különböző vállalkozások, cégek, akiknek a telephelyein aszfalt kátyúzási feladatokat kell elvégezni, sőt közvetlen lakossági megrendeléseink is voltak már. Elmondhatjuk, hogy most már több éves tapasztalattal rendelkezünk a technológia alkalmazása terén. Az elmúlt 3 évben több mint 2800 üzemórát dolgoztunk, mellyel kb 10.000 m2 úthelyreállítást végeztünk el. Tapasztalataink alapján a munka minőségével és tartósságával kapcsolatban csak pozitív visszajelzést kaptunk és elmondhatjuk, hogy több helyre (főleg önkormányzatok) folyamatosan hívnak vissza a kezelésükben lévő utakon keletkező kátyúk javítására.
Vida Ferenc
HA-VI-ÉP Kft.

jobb utat kínálunk a fenntartható fejlődés érdekében!

Gyors,
a leggyorsabb

Egy kátyú (úthiba) javítása körülbelül 20 perc alatt megoldható.
 

Nincs felesleges
munka

Csökken az új anyag felhasználás, kevesebb munkaidő és anyagköltség, ezáltal csökken az üzemanyagköltség is az anyagszállítás miatt.
 

Csökkentett
költségek

Ez egy egyedülálló, teljesen felszerelt, zárt rendszerű jármű, amely két személyes csapattal maradéktalanul el tudja végezni a feladatot.
 

Biztonságosabb, tisztább és csendesebb

Nincsenek előmunkálatok, (vágás, vésés, kilapátolás) ezáltal nem keletkezik zaj, rezgés és nem keletkezik por.
 

Nincsenek „hulladék” költségek

Újra hasznosítja a meglévő anyagokat a helyszínen,(in-situ) így nem keletkezik hulladék, ezáltal csökkentjük a környezeti terhelést.

(Nincs begyűjtési, szállítási, lerakási, vagy ismételt feldolgozási költség.)

Egyszeri és tartós
javítás!

Az In-situ Infraredes Aszfaltjavító Technológia alkalmazását követően az út újra egységes felületet és anyagot alkot.

Akik, eddig minket választottak

Akik a technikát használják

Besenyszög

XVI. ker.

XVII. ker.

HA-VI-Ép Kft.

MK_logo

Magyar Közút

Túrkeve

Akikkel együtt dolgoztunk

Colas Hungária

Csömör

Hídépítő

Hyginett Kft.

Magyar Közút

MCC terminál

MCC terminál

OMV

Prologis

Rákosmente Kft.

Stravia

Swietelsky

Szentkirályi

VII. ker.